fbpx
 

Wat…na de Mediation Opleiding?

Wat…na de Mediation Opleiding?

Je hebt de basisopleiding Professioneel Mediator succesvol afgesloten en wat ga je daarna doen?

‘Leuk en gezellig zo’n opleiding en deze heeft mij vast en zeker heel veel leermomenten opgeleverd. Ik heb de basiskennis tot mij genomen en ik kan een mediation gesprek redelijk begeleiden, maar hoe nu verder?’

De vervolgstappen

Nadat je de basisopleiding hebt afgesloten heb je twee jaar de gelegenheid om je theorie en praktijkexamen te doen. Deze examens worden in opdracht van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) afgenomen door INTOP Zorgsector. Wanneer je voor beide examens bent geslaagd kun je worden opgenomen in het landelijke register van de Mediatorsfederatie. Je mag jezelf MfN Registermediator noemen. Natuurlijk ondersteunt het Mediation College je hierbij door E-learning (examentoetsen) en assessment trainingen zodat je goed voorbereid je examens gaat doen. Je kunt tijdens jouw opleiding al lid worden van het Mediation Centrum Noord-Holland. Je kunt dan trainingen, workshops en intervisiebijeenkomsten bijwonen als permanente educatie en hiermee PE punten behalen. Ook organiseert het Mediation Centrum Noord-Holland supervisies voor startende mediators waarbij ondersteuning door een ervaren mediator plaatsvindt tijdens een mediation. Kortom het Mediation College helpt jou zoveel mogelijk op weg om een professionele mediator te worden.

Dan moet je natuurlijk wel aan het werk als MfN Registermediator!

Mediation wordt natuurlijk steeds bekender als goede manier om geschillen op te lossen en stukgelopen relaties te herstellen. Mediation is daarnaast dikwijls goedkoper voor cliënten dan twee advocaten en een kostbare gang naar de rechter. Dat is natuurlijk een goed argument voor partijen om voor mediation te kiezen en een goed argument voor jou als mediator!

Draag dit en nog veel meer argumenten uit in de markt, middels jouw website, lezingen, persoonlijke gesprekken of andere uitingen. Zet je mediationpraktijk dus goed neer in de markt. Er zijn in jouw regio ook genoeg mogelijkheden om je aan te sluiten bij een zg. Mediator Collectief of organisatie. Zij doen dan de marketing voor jou en jij kunt je toeleggen op jouw vakgebied, namelijk het begeleiden van mediatongesprekken.

Wanneer je zelf een mediationpraktijk begint kan het Mediation College je door een ervaren mediator met ervaring in ondernemen en marketing laten coachen in de eerste fase tegen een redelijke vergoeding. Deze coach kan je:

  • Ondersteunen bij het opzetten van een bedrijfs, financieel-en marketingplan;
  • Marketingtools aanreiken voor het specifieke mediation vakgebied, zoals de benadering van verwijzers, het gebruik van social media en hoe je succesvolle campagnes kan (laten) maken op het internet;
  • Tips en tricks aanreiken;
  • Een goede website opzetten die ook aantrekkelijk en goed vindbaar is.

Je kunt je ook op andere manieren onderscheiden in de markt door bijvoorbeeld een of meerdere specialisatie opleidingen te gaan volgen na de basisopleiding (je hoeft nog niet ingeschreven te zijn in het MfN register). Hiermee vergroot je jouw kansen om als mediator gevraagd te worden bij specifieke geschillen zoals familiekwesties (denk dan aan verdeling van nalatenschappen of echtscheiding).

Arbeidsmediation

Ook arbeidsmediation is sterk in opkomst. Niet alleen bij ontslag maar ook in geval van re-integratie. Wist je dat meer dan 90% van de langdurige ziekmeldingen op de werkvloer voortkomen uit arbeidsconflicten! Een preventieve benadering middels mediation in een vroegtijdig stadium zou al tot zeer grote kostenbesparingen kunnen leiden binnen organisaties.

Mocht je gebruik maken van een van onze coaches tijdens het opstarten van je mediationpraktijk dan kan hij jou voorzien van de nodige berekeningen en informatie.

Kortom het Mediation College biedt je ruime informatie en ondersteuning om goed van start te kunnen gaan als mediator. Jij moet natuurlijk zelf je doelen stellen en hier richting aan geven, want het ‘ownership’ ligt natuurlijk bij je zelf!

Jouw volgende stap zou natuurlijk kunnen zijn dat je een intakegesprek aanvraagt met mij. Uiteraard ben je ook van harte welkom op onze informatie avond.