fbpx
 

Stel je toekomst veilig met een opleiding mediation

Stel je toekomst veilig met een opleiding mediation

De arbeidsmarkt is zeer veranderlijk, er zijn steeds verschillende sectoren die kunnen groeien of krimpen. Dat betekent niet dat er niks is wat je kan doen om ervoor te zorgen dat je jezelf onmisbaar maakt! Door te blijven leren kun je jouw skill sets uitbreiden en je toegevoegde waarde voor bedrijven ophogen. Mediation is een skill set die steeds belangrijker aan het worden is in de moderne bedrijfsomgeving. Hieronder leggen we uit waarom juist nu het moment is voor een opleiding mediation.

Je baan kwijt aan een robot?

In 2014 schetste de Volkskrant een beeld van de beroepen die het meest vatbaar zijn om gerobotiseerd te worden. Voornamelijk administratieve banen of banen in de industrie zijn hier vatbaar voor, maar ook de banen van de managers zijn in gevaar. Met de cultuuromslag van de hedendaagse arbeidsmarkt, wordt er steeds meer belang gehecht aan samenwerking en communicatie. Deze ‘menselijke’ vaardigheden zijn niet gemakkelijk vervangbaar door een robot. Door te blijven leren kun je jouw skill sets zodanig uitbreiden dat jouw baan minder vatbaar wordt voor de robotisering.

Leren voor de toekomst

Hoe de werkvloer er precies uit gaat zien over 10 of 20 jaar weet niemand, maar het feit blijft dat robots steeds meer van onze banen overnemen. Zorg er daarom voor dat je nieuwe skills leert, zodat je duurzaam inzetbaar bent in de toekomst. Wil jij ook je skill set uitbreiden? Meld je dan nu aan voor een opleiding mediation. Veel organisaties maken de cultuuromslag door waarin samenwerking en communicatie als zeer belangrijk wordt gezien. Met de opleiding mediation leer je precies deze vaardigheden en kun je jouw baan veilig stellen.

Welke skills leer je bij een opleiding mediation?

Als mediator breng je mensen tot elkaar, je komt niet met een directe manier om conflicten op te lossen. De rol van de mediator is het op een goede manier begeleiden van conflicterende partijen naar een duurzame oplossing. Dat gebeurt doordat alle conflicten worden uitgesproken en beide partijen op basis van openheid en begrip voor elkaars verlangens, wensen en bedoelingen kunnen uiten wat hun dwars zit. Zo kan er voor een langdurige oplossing worden gezorgd, zonder dat hier een dure juridische procedure voor moet worden gestart. Zo leer je als mediator onpartijdigheid, actieve luistervaardigheden, vraagstelling technieken, besluitvorming en empathie op een juiste manier te gebruiken in het proces.

Nu ook met E-learning

Sinds kort bieden we onze opleiding tot mediator ook aan in de vorm E-learning. Door onze E-learning module kun je deze skills leren in je vrije tijd, in je eigen tempo en met zowel visuele als auditieve lesgeving. Wanneer je de basisopleiding mediation volgt krijg je automatisch toegang tot het E-learning platform. Je kan E-learning dan gebruiken naast de basisopleiding. Op het platform heb je de mogelijkheid tot herhalen en krijg je memo- en oefenvragen.

Onze studenten zijn tot nu toe zeer positief over het E-learning platform:

“Ik merkte dat ik behoefte had aan het herhalen van de stof. Dankzij het E-learning platform kon ik dat gewoon lekker in het weekend doen. Ideaal voor als je weinig tijd heb door de weeks”.

“De oefenvragen zijn echt heel fijn om een idee te geven van hoe de examenvragen eruit zien”.

“Binnen twee klikken kun je verder met leren. Dat vond ik ideaal, je gaat zo makkelijk even een tijdje bezig met de stof. Door de memo vragen blijf je ook getest worden op je huidige kennis”.

Lijkt E-learning je ook iets voor jou? Probeer onze gratis demo of vraag een proefles conflict begeleider aan met 50% korting.