fbpx
 

Omgaan met Trauma’s in Mediation

Deze workshop wordt gegeven door:

Klanten:

‘Ik heb gelijk’
‘Luister nu toch eens’
‘Jij hebt mij nog nooit gesnapt’
‘Het is zo onrechtvaardig’

Jij:

Als ze nu toch eens zou luisteren…
Hij heeft ook overal commentaar op…
Bah, die cynische reacties altijd…
Ik ben bang voor haar boosheid…

Als mediator ontmoet je veel verschillende mensen. Mensen die samen ergens niet uitkomen. Mensen die bijvoorbeeld uitspraken doen zoals in het linkse rijtje. Wat maakt dat ze daar zo in vast zitten? Dat ze er samen niet uitkomen. Waar heeft dat mee te maken?
En… hoe werkt het in jou? Misschien komen gedachten zoals in het rechtse rijtje (of andere) in je op. Waar hebben die mee te maken? Je denkt in eerste instantie misschien dat het aan die mensen ligt, maar het kan ook anders liggen…

Veel mensen zijn als kind ‘gewond’ geraakt. Zowel letterlijk (op je knie gevallen bijvoorbeeld) als figuurlijk. Figuurlijk omdat je bijvoorbeeld niet de aandacht kreeg die je nodig hadden, omdat er geen afstemming was met jou, omdat er iets ergs gebeurde in de familie, omdat je moeder depressief was, omdat jij niet gehoord en gezien werd, omdat omdat omdat. Zoveel redenen om als klein, kwetsbaar, afhankelijk kind ‘gewond’ te raken, getraumatiseerd (trauma betekent letterlijk wond). Omdat iemand zo jong nog niet in staat is de eigen wond te verzorgen, wordt een deel van het hart gesloten (overleven) en de gevoelens van de verwonding ‘afgesplitst’.

In ons volwassen leven kan die afsplitsing –meestal onbewust- een grote rol spelen. Bijvoorbeeld door altijd hard te werken, je (ongewild) afsluiten voor contact, je minderwaardig voelen, je gelijk willen halen, ziektes en/of lichamelijke symptomen die opspelen, depressie, niet horen wat een ander zegt, jezelf meer voelen dan anderen, steeds zorgen voor anderen etc.
De mensen die bij jou als mediator komen zijn allemaal ooit ergens gewond geraakt. En jij misschien ook wel. Elke trigger in ieders leven heeft een verwijzing naar het gewonde hart…

Locatie Workshop: RTC Offices, Jan Ligthartstraat 1, Alkmaar.

Kosten Workshop: € 50,- excl. btw.

Aantal PE punten: 3

Data- en beschikbaarheid Workshop Trauma’s in Mediation

DatumTijdLocatieStatus
Dinsdag 19 november 201919.00 uur tot 22.00 uurAlkmaarNOG PLAATSEN
Print Friendly, PDF & Email

Schrijf je direct in voor deze workshop