fbpx
 

De moderne manager kan niet zonder mediation skills

De moderne manager kan niet zonder mediation skills

Conflicten op de werkvloer komen met regelmaat voor. Veel bedrijven kennen werknemers die zich oneerlijk behandeld voelen, of die onderlinge geschillen hebben met collega’s. Deze conflicten zijn onprettig en moeten verholpen worden. Dit kan echter lastig zonder de juiste middelen en ondersteuning. Mediation omvat precies alle middelen en manieren van ondersteuning die nodig zijn om een conflict op te lossen. In organisaties is de manager meestal verantwoordelijk om conflicten op te lossen en die kan daarom veel baat hebben bij het leren van mediation skills. Lees hier waarom mediation voor managers in de moderne werkomgeving onmisbaar is.

De kosten van een conflict

Een conflict kunt u natuurlijk niet onopgelost laten. De indirecte kosten die een conflict met zich meebrengt zijn meestal vele malen hoger dan gedacht wordt. Deze kosten omvatten niet alleen productiviteit, maar raken ook medewerkers- en klanttevredenheid, ziekteverzuim en kan zelfs leiden tot uitstroom van klanten. Volgens The Mediation Center of the Pacific besteden manager ruim 30% – 40% van hun werktijd aan het oplossen van interpersoonlijk conflict tussen medewerkers. Als een manager niet efficiënt is in het oplossen van dit soort conflicten, dan kan er veel productiviteit verloren gaan. Deze verbetering van efficiëntie bereikt u alleen met een conflict management systeem, waarin aandacht en compassie voor medewerkers wordt geboden en er structuur voor dialoog is. 

managen op afstand gaat niet meer

Organisaties hebben vaak moeite met het managen van conflicten. Zonder een structuur waarin medewerkers hun stem kunnen laten horen en er bekend is wat er bij diegene speelt, kan er een (potentiële) conflictsituatie ontstaan. Vanuit HR of management is de focus vaak gericht op verandering, strategie en doelstellingen in plaats van op people management. Als manager moet u hier dus goed op toegerust zijn en over de juiste vaardigheden beschikken, wat meestal niet het geval is.

Mediation voor managers

Door communicatie te stimuleren en individuen aan te moedigen om samen tot een oplossing te komen, kunt u als manager conflicten oplossen en toekomstige conflicten voorkomen. Dit verschilt ontzettend van het stereotype beeld over managers, die enkel dirigeren hoe het conflict opgelost moet worden en daarbij vaak de gevoelens van werknemers negeren. Mediation is een gepaste manier om mensen die een doorgaande relatie hebben (zoals collega’s) samen tot een oplossing te leiden.

Leer nu mediation met E-learning

Aan de hand van mediation kunnen managers op een informele manier conflicten oplossen of voorkomen dat kleine problemen escaleren tot grote conflicten. Managers kunnen daarom eigenlijk niet zonder mediation skills. Start vandaag nog met het leren van mediation skills met onze E-learning module. Onze studenten zijn tot nu toe zeer tevreden over het E-learning platform:

“Ik vond het erg prettig om de stof te kunnen herhalen wanneer ik daar behoefte aan had”.

“De memo vragen hebben mij geholpen om de stof me echt eigen te maken. Ik heb ook bijna elke dag wel ingelogd om wat oefeningen te doen”.

“Dankzij het E-learning platform kon ik lekker thuis op de bank leren. Ik heb het erg druk met mijn werk dus dit was een ideale manier om toch te kunnen leren”.

Is E-learning iets voor u? Probeer onze gratis demo of vraag een proefles conflict begeleider aan met 50% korting.