Locatie Doetinchem

Historie van Doetinchem

De oudste vermelding van Doetinchem dateert uit 838 als villa Duetinghem, een nederzetting met een kerk. In de periode na 838 ontstond de versterkte stad Deutinkem met een kerk die ten geschenke werd gegeven aan de toenmalige bisschop van Utrecht. Andere naamvarianten die in de loop van de tijd gebruikt werden, waren Duttichem, Duichingen, Dotekom en Deutekom.
Rond 1100 begon Doetinchem te groeien, en werd een stadsmuur gebouwd tegen plunderaars die meerdere malen probeerden de stad leeg te roven. In 1236 kreeg Doetinchem stadsrechten van graaf Otto II van Gelre; ook werd in dat jaar de stadsmuur met een meter verhoogd. De tot dan gebruikte vier slagbomen werden vervangen door vier grote stadspoorten: de Hamburgerpoort, de Waterpoort, de Gruitpoort en de Hezenpoort. Later werden er grachten omheen gegraven, en er werden voorpoorten gemaakt. Doetinchem werd belangrijk als handelsplaats voor boeren die er hun koopwaar op de markt kwamen verkopen. Deze markt werd gehouden op het Simonsplein en tot aan de Tweede Wereldoorlog bleef deze bestaan. Doetinchem was een van de vijf stemhebbende steden binnen de Staten van het kwartier Zutphen. Een grote stadsbrand in 1527 vernietigde alle gegevens van Doetinchem. Over Doetinchem uit de Middeleeuwen is hierdoor niet veel meer bekend.

Onze prachtige Mediationboerderij  ‘Carpe diem’ oftewel ‘Pluk de dag!’

Onze trainingslocatie ‘ Havezathe Carpe Diem in Velthuizen is een oude herenboerderij uit 1200. Vethuizen is een uitgestrekt buurtschap in het oosten van de gemeente Montferland, gelegen in de Gelderse streek De Liemers. De buurtschap is gelegen ten oosten van het kerkdorp Zeddam en strekt zich in oostelijke richting uit tot aan de gemeentegrens. Opvallend in het weidse landschap is het Mariakapelletje aan de Holthuizerstraat (Lange Wei).’

Wanneer u de opleiding in onze Mediationboerderij  gaat volgen, dan staan u ongetwijfeld negen heerlijke en ook bijzonder effectieve opleidingsdagen te wachten. Optioneel kunt u  gedurende de drie opleidingsblokken blijven overnachten en wordt u door het personeel van Carpe diem culinair verwend met een goed ontbijt.  Tijdens dit opleidingsarrangement kunt u ook optioneel kiezen voor een mooi en luchtig avondprogramma,  dat wij in elk opleidingsblok op een avond organiseren. Na afloop van het dagprogramma geniet u dan van een aperitiefje voorafgaand aan een van de voortreffelijke diners. Uiteraard hoort hier ook een glaasje wijn bij.De trainers hebben voldoende praktijkvoorbeelden en casuïstiek in huis om samen met de cursisten te delen. Indien het weer het toelaat kunnen we ook lekker buiten zitten en genieten van het uitzicht, of in de wintermaanden filosoferen over mediation bij de open haard.

Deze mediationopleiding van het Mediation College is uniek, omdat u bij Carpe diem kunt beschikken over een prachtige locatie met alle faciliteiten. Wanneer u wilt kunt u gedurende de opleiding bij Carpe diem blijven overnachten en bieden wij u een alternatief en optioneel avondprogramma gedurende drie avonden tijdens de opleiding. Voor sommige cursisten betekent deze locatie wellicht iets meer reistijd, maar indien u eenmaal op deze prachtige locatie bent, dan kunt u, indien gewenst, de reistijd beperken en u  volledig op uw opleiding concentreren.

Print Friendly, PDF & Email

LAAT U DOOR ONS INFORMEREN, KOM NAAR DE INFORMATIEBIJEENKOMST